Kontakt info

ALFA Gradnja
Ivan Olujić 
Tel: 035/272-952 

Mob: 091/425-1223 
Mail: 
alfagradnja@alfagradnja.hr 
ivan.olujic@alfagradnja.hr
Zagregrebačka 170A, Sl. Brod.

OIB: 97096370831
MB:92430856Vrste podova

EPOXYDNA SMOLA

Epoksidna smola je umjetna smola koja nastaje polikondenzacijom. Stvrdnjavanje se vrši miješanjem komponenti smole i učvršćivača oslobađanjem topline.
Kako se u procesu vezivanja radi o poliadiciji, sve komponente se moraju miješati u određenom odnosu. Višak jedne od komponenti vodi ka gubitku čvrstoće te reduciranju postojanosti na kemikalije. Brzina stvrdnjavanja i vezivanja ovisi bitno o temperaturi prostorije.
Prednosti epoksidnih smola leže u stvrdnjavanju bez kala, visokoj postojanosti na kemikalije te na visokim vrijednostima čvrstoće prianjanja. Osim toga nisu topive u otapalima te se ne defomiraju pod utjecajem temperature. Epoksidne smole imaju široku primjenu u području podnih obloga i to u najrazličitijim materijalima, u impregnacijama, zaštitnim slojevima i sl.

EPOXYDNI I POLIURETANSKI PODOVI

Svojstva: Otporan na velik broj kemikalija (otapala, lužina, kiselina itd.) - Vezan za podlogu tj. nema zavlačenja insekata i prljavština koje uzrokuju stvaranje bakterija i gljivica. - Otporan na habljenja - Vodo nepropustan - UV otporan - Ekološki prihvatljiv može biti glatki ili protuklizni. - Jednostavan za održavanje i može biti unikatan jer se boje podloge , listića, i pijeska mogu birati i mješati po želji. -Brza ugradnja
EPOXYDNI I POLIURETANSKI PODVI ISPUNJAVAJU RAZLIČITE ZAHTJEVE , PA STOGA NUDIMO I KOMPLETNE SISTEME ZA SVE NAMJENE
- Industrijski podovi za prehrambenu, kemijsku, metalnu, drvnu, automobilsku industriju.... - Epoxydne podove, hranilice, skladišta isl. u poljoprivredi. - Sisteme za sve vrste skladišta, komora, hladnjača.... - Sisteme za javne i privatne garaže. - Sisteme za javne ustanove: Bolnice, Škole, Vrtići, Športske dvorane.... - Kompletne sisteme Antistatk poda koji se koriste u labaratorijima, kompijuterskim prostorijama, operacionim salama, ordinacijama isl. gdje je povećana opasnost od oštećenja prouzrokovana elektricitetom.